A kaktuszok és a pozsgás növények pusztulásának leggyakoribb oka a túlöntözés, ilyenkor a gyökerüktől felfelé egyszerűen elrohadnak. A kaktusztermesztőknek az úgynevezett nedvességmérő használatáta segít a föld nedvességének meghatározásában. Azonban ha nincs ilyen eszközünk az a legegyszerűbb, ha az öntözéssel várunk addig, míg a növény földje szinte teljesen ki nem szárad. A legtöbb faj hosszú ideig megél víz nélkül, így ha csak nem muszály ne öntözzd.

Én tavasszal és ősszel durván két hetente önzötöm meg őket, tépszert minden második öntözésnél kapnak. Nyáron a növények nem tudják felhasználni a felvett vizet, legtöbbjük ekkor is nyugalmi állapotban van, így csak nagyon minimális öntözést igényelnek. Télen szinte egyáltalán nem öntözöm őket, csak ha már nagyon száraz a földjük. Télen pár csepp víz is elég nekik, hogy a gyökerük ne száradjon ki. Emellett mindig figyelek arra, hogy lehetőleg ne legyen a növények alatt pangó víz, így nem kezdenek el rohadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pozsgasok.blog.hu/api/trackback/id/tr241725435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása