A kaktuszok és pozsgások elterjedésének egyik legmeghatározóbb oka, hogy gyakorlatilag a kemény anyagoktól a tiszta homokig bármilyen talajban képesek megélni. Ennek ellenére akkor fejlődnek a legjobban, ha laza szerkezetű, jó vízelvezetésű földben vannak.

Kaphatóak úgynevezett kaktusz átültetésére alkalmas földkeverékek, amelyek szerintem kicsit drágák. (Mellesleg én azokat is lazítani szoktam homokkal vagy nagyon apró kavicsokkal) Az alábbi leírást követve bárki képes fillérekből elkészíteni egy a növényeknek megfelelő talajkeveréket:

Lakásban tartott növények esetében két rész lombföldhöz (ennek hiányában virágföldhöz) adunk egy rész mosott, durva szemű folyami homokot vagy 6mm szemcseméretű homokkőmorzsát. Kinti növénytartóba vagy ágyásba egy rész lombföldből, három rész tőzegből vagy fakéregből és egy rész mosott, durva szemű folyami homokból álló keveréket tegyél.

 

Címkék: föld fejlődés alap talaj pozsgás pozsgások kaktuszok virágföld kaktusföld

A bejegyzés trackback címe:

https://pozsgasok.blog.hu/api/trackback/id/tr841740533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása